назад

IMG 3199-1

12 серпня 2015 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Тернопільській області Ірина Хондогій прийняла участь у проведеному Тернопільським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги круглому столі на тему: «Взаємодія місцевого центру з громадськими та благодійними організаціями – запорука якісної правової допомоги».

Участь у проведенні круглого столу крім працівників Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги також прийняли представники громадських та благодійних організацій, а саме: благодійна організація «Карітас Україна», спілка політв’язнів, благодійний фонд «Світ дітей».

До учасників із вступним словом звернулась Ірина Хондогій, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області та розповіла про досягнення Регіонального центру, про місцеві центри з надання БВПД в області та райони, які підпадають під їхню юрисдикцію.

Юрій Гордєєв, директор Тернопільського місцевого центру з надання БВПД  довів до відома учасників круглого столу про категорії осіб, яким надається безоплатна вторинна правова допомога та звернувся до них із проханням про поширення інформації щодо функціонування Тернопільського місцевого центру серед осіб, потребуючих правової допомоги, з якими вони співпрацють.

IMG 3201-1Ігор Олещук, заступник голови спілки політв’язнів Тернопільщини повідомив про роботу спілки та проблеми, які виникають в процесі надання пільг та пенсійного забезпечення реабілітованим особам.

Соціальний працівник благодійного фонду «Світ дитини» Галина Василюк поцікавилася порядком надання дітям сиротам безоплатної вторинної правової допомоги.

Під час роботи круглого столу учасники обговорили питання:

–    яка особа підпадає під категорію «малозабезпеченої особи»;
–    види надання первинної допомоги;
    як відбувається прийом громадян працівниками Тернопільського місцевого центру;
    які документи потрібні особі потепілій у кримінальному провадженні для отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

IMG 3203-1На всі питання Юрій Гордєєв, директор місцевого центру надав вичерпні відповіді.

По завершенню роботи круглого столу, учасники вирішили укласти меморандум про співпрацю.