назад

Проведено лекцію для студентів СНАУ на тему: «Що за професія юрист?»

SuM 2016 12 snau13У Сумському місцевому центрі «Всеукраънський тиждень права» розпочали із лекції-бесіди та майстер-класу для студентів у Сумському національному аграрному університеті.

5 грудня до Всеукраїнського тижня права інтегратор Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Яна КНУРЕНКО, адвокат системи БВПД Лариса ПЕТРОВА та представник Сумського міського центру зайнятості Наталія ВАРУХА ознайомили студентів з роботою Місцевого центру, розповіли про професію та вакансії  юриста, та провели майстер-класи з тем: «Новації в системі безоплатної правової допомоги» та «Право на захист: що передбачає безоплатна вторинна правова допомога»».

 

Яна КНУРЕНКО виступила перед студентами  та повідомила про категорії осіб, які можуть звернутися за первинною та вторинною правової допомогою.

SuM 2016 12 snau14Більше дізналися про актуальність професії юриста та  майбутнє працевлаштування можна зі слів Наталії ВАРУХИ: «Як відомо, професія юриста завжди була дуже популярною та високооплачуваною, і я з впевненістю можу стверджувати, що вона такою і залишається. Але є статистичні дані, в яких вказано, що на ринку праці йде надлишок цієї професії й з цим не посперечаєшся. Дійсно можна стверджувати, що молодим фахівцям важче стало працевлаштовуватись.»

Так, у теперішній неспокійний час відчувається потреба в юристах. Різкий сплеск злочинності та інших соціальних процесів  призводять до збільшення та реорганізації правоохоронних  органів.

SuM 2016 12 snau15Безліч питань від студентів було до адвоката системи БВПД Лариси ПЕТРОВОЇ, яка розповіла історії із судової практики та особистого досвіду: «Будь-яка  робота вимагає від свого виконавця  певного рівня професійних знань. Однак, щодо роботи юриста, слід сказати, що це в більшості випадків інтелектуальна робота. Під час вирішення юридичної справи юристу доводиться застосовувати загальні вимоги правової норми до конкретної життєвої ситуації шляхом прийняття відповідного рішення. Це передбачає необхідність прогнозування подальшого розвитку подій. Таким чином, слід відзначити, що окремі юридично значущі дії в професійній діяльності юриста вимагають від нього не лише інтелекту, а ще й бажання в душі бути юристом та допомагати людям».

 

SuM 2016 12 snau18Наприкінці заходу присутні ознайомилися із роздатковим матеріалом Сумського місцевого центру.