назад

Проведено навчання начальників слідчих підрозділів районних (міських) відділів УМВС України в Чернігівській області

bnr20022 січня 2015 року в рамках реалізації Рекомендацій учасників регіонального Круглого столу, який відбувся 18 листопада 2014 року у місті Чернігів, в приміщенні управління МВС України в Чернігівській області відбулося навчання перших заступників начальників – начальників слідчих підрозділів районних (міських) відділів УМВС України в Чернігівській області, слідчого управління УМВС України в Чернігівській області стосовно налагодження взаємодії заради якості надання вторинної правової допомоги у кримінальному процесі.
Навчання провели представники Чернігівського обласного центру з надання БВПД: заступник начальника відділу забезпечення якості правової допомоги Олеся Пирковська та адвокат, тренер-модератор Микола Росомаха.

В ході навчання особливу увагу було приділено вимогам щодо дотримання своєчасності інформування центрів з надання БВПД про випадки затримання осіб та останнім змінам в законодавстві щодо функціонування та розвитку системи БВПД.
Жваве обговорення викликали питання щодо своєчасного забезпечення права на захист особам, затриманим за підозрою у вчиненні злочину, дотримання порядку складання протоколу про затримання особи, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, забезпечення права затриманих осіб на правову допомогу захисника за рахунок держави.
Учасники навчання отримали пам’ятки із проблемними питаннями, які виникають під час надання БВПД, витяг зі Стандартів якості надання БВПД, інформаційні матеріали для розміщення в приміщеннях районних (міських) відділах УМВС України в Чернігівській області для інформування громадян про право на безоплатну правову допомогу.
Також, було заплановано подальшу участь представників Чернігівського обласного центру з надання БВПД в рамках проведення внутрішніх навчань працівників правоохоронних органів.

IMG 1839

IMG 1841