назад

Проведено зустріч із засудженими Менської виправної колонії № 91

penitenciarna08 квітня 2015 року начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська разом із тренером-модератором, головою регіонального відділення ГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» в Чернігівській області, Миколою Росомахою відвідали Менську виправну колонію № 91 Управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області та зустрілися із засудженими особами, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі. Метою візиту стало роз’яснення змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», внесеними у зв’язку із прийняттям Закону України «Про прокуратуру» від 14.10.2014 № 1697-VII.

090415 2Участь у заході взяли близько 50 засуджених осіб, які відбувають покарання в даній установі.
В ході зустрічі адвокати розповіли присутнім про порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги засудженим особам, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі, та види правових послуг, на які мають право особи даної категорії. Особливу увагу було приділено питанню правильного оформлення звернень осіб, у яких виникла необхідність в отриманні безоплатної вторинної правової допомоги.
090415 menaУ другій частині заходу засуджені особи мали змогу задати запитання адвокатам стосовно шляхів вирішення проблем, які виникли під час відбування ними покарань. Також, на прохання засуджених, які відбувають покарання в даній установі та з метою внесення змін до умов тримання засуджених до позбавлення волі осіб, передбачених наказом Міністерства юстиції України від 29.12.2014 року № 2186/5 «Про затвердження Правил внутрішнього трудового розпорядку установ виконання покарань» було вирішено звернутися до регіонального координатора зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області.
З метою інформування засуджених, які відбувають покарання у Менській виправній колонії № 91, про їх права представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області залишили роздатковий матеріал та інформаційні буклети.090415 mena 1

090415 1