назад

Проєкт “Правозахисна група студентів ВНАУ” розпочато на Вінниччині

У Вінниці стартував проєкт «Правозахисна група студентів Вінницького національного аграрного університету». Учасники правозахисної групи – студенти ВНАУ спеціальності «Право» у співпраці з фахівцями системи безоплатної правової допомоги отримуватимуть практичні навички надання правової інформації та простих юридичних консультацій іншим студентам.

Мета проєкту «Правозахисна група студентів Вінницького національного аграрного університету» – формування у студентів-майбутніх правників  компетентностей, необхідних для подальшої реалізації у правничій професії.

Студенти інших спеціальностей зможуть отримувати якісну правову допомогу, роз’яснення правових питань у сфері цивільного, адміністративного, господарського, кримінального, сімейного, спадкового, земельного, банківського та інших галузей матеріального і процесуального  права. Завдяки діяльності правозахисної групи підвищуватиметься рівень правової культури та правової свідомості молоді, покращиться їх вміння захищати свої права, свободи та законні інтереси.

«Учасники правозахисної групи отримають практичні навички, які цінуються роботодавцями у сфері права. Юристи та адвокати, які співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги, поділяться зі студентами-правниками своїм досвідом. Переконаний, що діяльність правозахисної групи буде дуже ефективною у правопросвітницькому напрямі», – зазначив заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Сергій Ющишин.

Залученість студентів-правників саме аграрного університету до надання юридичних консультацій вкрай важлива. Адже в Україні впроваджується земельна реформа, і правові питання щодо земельних правовідносин є досить поширеними.

Незабаром в Україні буде запущено проєкт «Волонтер БПД». У ньому зможуть реалізувати себе не тільки правники, але і студенти з іншими компетенціями – комунікаційними, організаційними.

«Фахівці центру, бюро правової допомоги, адвокати, які співпрацюють із системою БПД, забезпечать студентам, які долучаться до волонтерської діяльності, професійну підтримку та супровід. Завдяки набутим навичкам студенти зможуть уникнути непередбачуваних ситуацій у майбутньому і знатимуть, куди звернутись за правовою допомогою», – зазначила директорка Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області Марина Лукіянова

Довідково : Правова допомога «Правозахисної групи студентів Вінницького національного аграрного університету» надається в режимі онлайн и оффлайн після звернення студента із заявою. Заяву можна надіслати на електронну пошту pravozakhysnykyvnau@gmail.com, або подати особисто до проєктного офісу, який розташований на базі факультету менеджменту та права: м. Вінниця, вул. Пирогова, буд. 3, каб. 525. Очне консультування у весняному семестрі буде здійснюватися кожного четверга з 15-17 години. Дистанційно правозахисна група працює за зверненням студентів з понеділка по п’ятницю (14.00-17.00).