назад

Проєкт “Сонячні промінчики” – реальна допомога особливим діткам та їх батькам від фахівців Сарненського місцевого центру

Теплі, милі, щирі… Сонячні діти та їх батьки  так потребують нашої підтримки і допомоги. В тому числі правової. Адже не рідко вони залишаються сам на сам із своїми потребами і проблемами.

Як захистити свої права? Чому важливо це робити? Куди звертатися для цього? Відповіді на ці і не тільки питання дізналися батьки “сонячних” діток під час чергової зустрічі із фахівцями Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що відбулась у Сарненській районній бібліотеці для дітей.

          “Дякуємо за підтримку та допомогу у вирішенні наших проблем. За те, що допомагаєте нести нам наш хрест”,-  з такими зворушливими словами звернулась до правників  мама однієї із дітей з особливими потребами.

За час існування проєкту “Сонячні промінчики” фахівці Сарненського МЦ майже поріднились з особливими дітками та їх батьками.

Так,цього разу фахівець центру Аліна Харченко розповіла про права батьків і їх дітей із особливими потребами, які закріплені чинним законодавством. Адже вони, як ніхто потребують підтримки з боку нашої держави, так і кожного з нас. Також нагадала вона і про те, які правові послуги можна отримати у Сарненському МЦ. До кожної зустрічі вони готуються відповідально, розробляють програму заходу так аби і для малечі влаштувати свято і , в той же час, надати батькам вичерпні правові консультації з актуальних для них питань.

Разом з тим, правник центру Ірина Дубровська надавала безоплатні правові консультації для присутніх.

І поки дорослі обговорювали свої питання – малеча веселилась. Для них у книгозбірні облаштували дитячий куточок БПД.

Цікавим і захоплюючим заняттям для діток стало оформлення розмальовок системи БПД, адже так вони мали можливість у доступній формі вивчити свої права. За чудові малюнки кожний із них отримав солодкий приз.

 

          “Найважливішою оцінкою сьогодні нашої роботи – це слова вдячності однієї із мам “сонячних діток” а посмішка малечі та їх дзвінкий сміх стверджує нас в переконанні, що ми робимо правильну та потрібну справу» ,   – розчулено резюмувала  директор центру Юлія Міхнова.