назад

Прийнято участь у поглибленому тренінгу на тему: “Громадські розслідування порушень прав представників вразливих груп населення у взаємодії з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини”

 11737879 889284044485376 8510932358143152545 n09 – 10 липня 2015 року заступник директора Регіонального центру з надння безоплатної вторинної правової дпомоги у Рівненській області Сергій Іллюк прийняв участь у поглибленому тренінгу на тему: “Громадські розслідування порушень прав представників вразливих груп населення у взаємодії з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини”.

У ході проведення тренінгу обговорено питання:

• порушення при притягненні до кримінальної відповідальності за результатами оперативних закупівель наркотичних засобів (ст. 307 КК);

• неналежне офіційне розслідування катувань, жорсткого поводження та інших порушень прав вразливих груп населення;

• незаконні затримання без ухвали слідчого судді, суду при притягненні до кримінальної відповідальності, у тому числі за результатами оперативних закупівель наркотичних засобів.

• використання адміністративних затримань в кримінальних цілях у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків;

• порушення прав осіб, хворих на наркоманію, на медичну допомогу в діяльності правоохоронних органів.

В ході тренігу обговорено питання поглиблення взаємодії секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та центрів з надання безоплатної вторинної правової допопомоги у сфері захситу конституційних прав громадян.  

Організовано поглиблений тренінг за сприяння Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. 

 {gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/tk{/gallery}