назад
17.05.15

Призначено захистників 144 особам, які є колишніми працівниками органів прокуратури, що провадили діяльність на території Автономної Республіки Крим

Zrada Ukr15 травня 2015 року о 16 год. 05 хв. до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в м. Києві надійшла постанова старшого прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях управління з питань представництва інтересів громадян або держави в суді, протидії злочинності, та корупції на тимчасово окупованої території півострова Крим Генеральної прокуратури України про залучення захисника за призначенням 144 особам, які є колишніми працівниками органів прокуратури, що провадили діяльність на території Автономної Республіки Крим, і є підозрюваними у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 111 Кримінального кодексу України.

Центром було видано 144 доручення, якими уповноважено адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги за рахунок держави (зі списком можна ознайомитись тут).

Нагадаємо, що 14 травня 2015 р. на веб-сайті РБК-УКРАЇНА (www.rbc.ua) було опубліковано повідомлення під назвою «Військова прокуратура оголосила про підозру у державнійзраді 144 працівникам прокуратури Криму» (розміщена за посиланням http://www.rbc.ua/ukr/news/voennaya-prokuratura-obyavila-podozrenii-1431606906.html).

У тексті повідомлення, зокрема, зазначено: «У лютому було порушено кримінальне провадження стосовно тих осіб та службовцям української влади, які несли свою роботу і виконували свою функціональні обов’язки на території АР Крим, які перейшли на бік агресора. За цей період зібрано безперечну доказову базу, яка на сьогодні дає підстави оголосити підозри 144 колишнім працівникам української прокуратури, які підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 111 Кримінального кодексу України. Цим особам сьогодні в передбаченому законом порядку оголошений підозри», – заявив Матіос.

Він зазначив, що в цей момент відбувається передача цих підозр на територію АР Крим.

«Там присутній адвокат, призначений за державні кошти, який представляє інтереси всіх 144 підозрюваних», – заявив прокурор».

Разом з тим 14 травня 2015 року жоден з регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги не видавав доручення для надання безоплатної вторинної правової допомоги жодній із 144 осіб, які є колишніми працівниками органів прокуратури, що провадили діяльність на території Автономної Республіки Крим, і є підозрюваними у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).