назад
15.07.15

Публічна позиція Асоціації адвокатів України

Офіційна позиція ААУ щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності за публічне висловлення своєї думки адвоката, директора Координаційного центру з надання правової допомоги Міністерства юстиції України, Андрія Вишневського

Асоціація адвокатів України висловлює публічну позицію щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності за публічне висловлення своєї думки адвоката, директора Координаційного центру з надання правової допомоги Міністерства юстиції України, Андрія Вишневського.

ААУ в своїй заяві зауважує, що Правила адвокатської етики (пункт 3 статті 12) не виключають можливості критики діяльності органів адвокатського самоврядування.

“Здорова критика спрямована на подальший розвиток демократичності адвокатури в Україні, подальше вдосконалення адвокатами свого професіоналізму та не може розцінюватись як приниження авторитету адвокатури, адвокатської професії та статусу адвоката”, – відзначено в заяві ААУ.

«Вважаємо неприпустимим переслідування адвокатів, зокрема, Андрія Вишневського, за публічне висловлення критичної думки щодо стану української адвокатури та засуджує використання дисциплінарного провадження як способу тиску на адвоката».

Із повним текстом заяви Асоціації адвокатів України можна ознайомитись тут.