назад

Радник Міністра юстиції України, народний депутат України Ігор Алексєєв в рамках робочого візиту відвідав Чернігівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

130815 113 серпня 2015 року в рамках робочої зустрічі радник Міністра юстиції України, народний депутат України Ігор Алексєєв ознайомився з роботою Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Під час робочої зустрічі також були присутні народний депутат України Олександр Кодола, начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Юрій Власенко та представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області.

Директором Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Володимиром Бобруйком було доведено до відома інформацію про кількість та категорії громадян, які звертаються за наданням правової допомоги, про порядок подання та порядок розгляду звернень громадян про надання безоплатної вторинної правової допомоги, про діяльність центру в цілому, співпрацю з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськими організаціями та засобами масової інформації, порядок роботи з адвокатами.
Також були наведені приклади надання безоплатної вторинної правової допомоги та надані відповіді на запитання радника.
Під час робочого візиту радник поспілкувався з особою, відносно якої було прийнято рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги, адвокатом, який надає цій особі безоплатну вторинну правову допомогу, а також з відвідувачами Чернігівського місцевого центру з надання БВПД.
Наприкінці зустрічі народні депутати України побажали Чернігівському місцевому центру з надання БВПД подальшої успішної праці.
Після відвідування Чернігівського місцевого центру з надання БВПД в Чернігівській обласній державній адміністрації пройшла прес-конференція, під час якої Ігор Алексєєв зауважив, що у Чернігівській області з 1 липня 2015 року відкрито 3 місцеві центри з надання БВПД. На території, на яку поширюється діяльність Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, знаходиться більше 70 тисяч осіб, які згідно з законодавством, можуть отримати безоплатну вторинну правову допомогу. Також він виразив сподівання, що центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області виправдають сподівання, які на них покладені державою та суспільством.

130815 2

130815 3

130815 4

130815 5