назад

22 жовтня працівниками Смілянського місцевого центру з надання БВПД Оленою Сокол та Юлією Сюкало спільно з педагогом НВК гімназії ім. В.Т.Сенатора Валентиною Калюжною проведено для учнів 8 класу зазначеного освітнього закладу тематичну зустріч: «Що таке булінг та його прояви?» .

Учнів поінформували, як не стати жертвою шкільного насильства та як реагувати у  випадаках його прояву. Роз’яснили, що причиною агресії іншіх дітей може бути бажання привернути на себе увагу, щоб мати авторитет серед однолітків.

Працівники центру продемонстрували відеоролики та розповіли що таке булінг та як його відрізнити від шкільних жартів. Поцікавилися у дітей, що вони знають про таке явище, його наслідки та відповідальність. Їм порадили:

  • розвивати в собі сильну особистість, адже таким людям немає потреби самостверджуватися за рахунок іншого;
  • більше спілкуватися з батьками, незважаючи на їхню зайнятість. Тато чи мама – найближчі люди, які вислухають, підтримають, порадять та допоможуть у будь-якій ситуації;
  • не замикатися в собі, говорити про свої проблеми, тому що мовчання не є вихідом із ситуації;
  • звертатися за правовою чи психологічною допомогою до фахівців або поліції у разі, якщо ви чи ваші друзі постраждали від булінгу. Пам`ятайте, булінг – це насильство.