назад

Реагуючи на правові потреби громад: булінг

27658944 1585063958237364 1186875563 n24 січня 2018 року Перший криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з виконкомом Зеленодольської міської ради провів тренінг для старшокласників та вчителів. Захід став першим у серії тренінгів, які покликані інформувати дітей та підлітків про їхні права, у тому числі про право на захист та безоплатну правову допомогу, а також для попередження випадків булінгу у середовищі підлітків.

Приводом для проведення подібних заходів став випадок боулінгу з яким нещодавно стикнулись зеленодольці і який отримав широкий розголос. Правники, зважаючи на актуальність проблеми, вирішили звернути увагу громадян на правові шляхи подолання такого явища.

Отже, організатори зустрічі спільно з партнерами – викладачем Криворізького факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Оксаною Лучко та представником ГО “Українська фортеця” Оленою Охрименко розповіли дітям про протидію булінгу, яку відповідальність мають нести кривдники, контакти, куди звертатись у випадках порушення прав. А саме: “дитяча” гаряча лінія — 116 111, гаряча лінія з протидії насильству — 116 123, гаряча лінія системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213-103.

Юні зеленодольці отримали розроблені фахівцями Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД листівки з порадами щодо протидії цькуванню, інформацією про право на захист та відповідальність за правопорушення та злочини. Наприклад, відтепер молодь знає, що до батьків дітей до 14 років застосовується адміністративна відповідальність. Кримінальна ж відповідальність в окремих випадках може наставати і з 14 років. Також завдяки таким заходам діти запам’ятають, що ніхто не має права їх ображати, карати фізично, давати прізвиська, залякувати, використовувати. А якщо подібний випадок раптом трапиться, то варто звертатись за допомогою до батьків, вчителів, на гарячу лінію. 

І діти, і вчителі були проінформовані також про внесення змін до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” в частині розширення права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Адже відтепер усі без виключення діти матимуть право на призначення адвоката за рахунок держави.

Нагадуємо, що отримати безоплатну правову допомогу у вигляді консультацій та допомоги у складанні непроцесуальних документів може кожен. Для цього слід звертатись до центрів/бюро з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Мешканці Зеленодольська можуть звертатись на прийом до фахівців Апостолівського бюро правової допомоги, які здійснюють прийом у м.Зеленодольську щочетверга з 9.00 до 13.00 у приміщенні центру з надання адмінпослуг (вул.Енергетична, 10). Контактний телефон — (05656_9-12-90, (068-208-50-52).

Отримати безоплатну правову допомогу для захисту своїх прав можна також в центрах/бюро правової допомоги, адреси яких можна дізнатись за телефоном єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово, безкоштовно).

{gallery}news/2018/02/1{/gallery}