назад

Реалізація кампанії #СтопБулінг у навчальних закладах

сш 1 зупинимо булінг разом1Булінг як прояв агресивної і недопустимої свідомої поведінки однієї дитини або групи дітей стосовно іншої дитини, що супроводжується регулярним фізичним і психологічним тиском, залишається вкрай гострою проблемою і потребує регулярного вирішення. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я в рамках ООН, Україна – в першій десятці країн Європи за поширенням булінгу серед школярів підліткового віку.

1 жовтня 2018 року начальником відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Тетяною Жалобною для учнів 8-х класів Золотоніської спеціалізованої школи №1 проведено виховну годину на тему «Як попередити та протидіяти булінгу в школі?»

сш 1 зупинимо булінг разом2

Під час зустрічі школярів поінформовано про відповідальність, яку можуть нести як батьки неповнолітньої дитини, так і сама дитина до досягнення нею 18-річного віку. Надано рекомендації щодо дій у разі виявлення фактів булінгу, зокрема не замовчувати проблему, а звернутися за допомогою до батьків, учителів і психологів, або ж за юридичною підтримкою – до Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

З метою запобігання та протидії цькуванню серед підлітків у рамках кампанії #СтопБулінг проекту «Я МАЮ ПРАВО!» поширено тематичні буклети «Зупинимо булінг разом!» та «Твої права – твій захист.»