назад

Регіональне обговорення системи відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної правової допомоги

119 липня 2016 в Одесі у рамках Проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» відбулося регіональне обговорення системи відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної правової допомоги.   

 

Участь у заході взяла директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  у Херсонській області Марина ЄЛИСЄЄВА.

1 1

Від Херсонщини також участь в круглому столі взяли голова Ради адвокатів регіону Інна МОКІНА, член Ради адвокатів України, голова Херсонського обласного  відділення Спілки адвокатів України Любов ГОРОЩЕНКО, голова Херсонської обласної організації ВГО «Рада адвокатів України» Ірина БАКАРАСЄВА, суддя Херсонського окружного адміністративного суду Олена КОВБІЙ,  начальник відділу реєстрації  нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Світлана ГОРШКОВА.

2 3 4 5

Менеджер Проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» Кетеван ЦХОМЕЛІДЗЕ  в своїй вступній промові представила учасникам цілі регіональних зустрічей. Експерт Проекту Олександра ЯНОВСЬКА ознайомила  присутніх з трьома моделями безоплатної правової допомоги, які наразі існують у світі, зазначивши як переваги так і недоліки їх функціонування.

6 7 8 9

Директори регіональних центрів з надання БВПД в Одеській, Херсонській, Миколаївській та Черкаській областях розповіли про особливості процесу відбору адвокатів у своїх регіонах, поділилися своїм баченням системи відбору адвокатів, які мають бажання долучитися до надання безоплатної правової допомог.  Думки учасників щодо зміни процедури відбору   

Аналогічні  заходи пройшли в інших регіонах України. Висновки організатори Проекту обіцяють  оприлюднити у вересні 2016 року.

10 11 1 2
12 13 1

Проект впроваджується при фінансовій підтримці уряду Данії.