назад

Регіональний центр відвідали представники місії ОБСЄ в Україні

122 червня до Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області завітали спостерігач спеціальної моніторингової місії в Україні Ірене Баллєстерос з перекладачем Ларисою Сидоренко.

Марина Єлисєєва розповіла гостям, які зміни відбулися в системі БПД за рік після останньої їх зустрічі в травні минулого року, чи стало надання безоплатної правової допомоги більш доступним для українців.

2

Окремо керівник Регіонального центру зупинилась на змінах в законодавстві стосовно розширення переліку суб´єктів безоплатної вторинної правової допомоги та підходів до визначення рівня малозабезпеченості. Також обговорили й питання процесів децентралізації.

Слід сказати, що міжнародні спостерігачі вивчають ситуацію з прав людини, збираючи інформацію по всій країні, у тому числі і в Херсоні.

На початку місяця, наприклад, відбулась ще одна зустріч з представниками місії ОБСЄ, на якій був присутній і начальник відділу правопросвітництва Херсонського місцевого центру з надання БВПД Володимир Куценко. Під час зустрічі обговорювалися питання порушень прав людини та превентивні заходи, які застосовуються в роботі.

3