назад

Регіональним центром з надання БВПД у Чернігівській області було проведено тренінг для адвокатів

“Сьогодні ми відновлюємо практику проведення тренінгів для підвищення кваліфікації адвокатів, що співпрацюють з системою безоплатної вторинної правової допомоги. Підвищення кваліфікації адвокатів – одне із зобов’язань, яке лежить на центрах з надання БВПД, для виконання якого докладається всіх можливих зусиль. Результатом цих зусиль, на сьогодні, стало проведення тренінгу на актуальну тему «Кримінальний процесуальний кодекс України: застосування крізь призму європейських стандартів». Захід акредитований Вищою школою адвокатури Національної асоціації адвокатів України, що дає змогу присутнім адвокатам отримати 8 залікових балів, які використовуються для оцінювання підвищення кваліфікації адвокатів”, – зазначила під час вступного слова Олеся Пирковська, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області.

Лектором заходу виступив Микола Росомаха. Допомагали йому в проведенні тренінгу заступник директора Регіонального центру Олеся Пирковська та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Якубенко.

Тренінг було розбито на чотири блоки, в кожного з яких була своя тематика, а саме: тема першого блоку- «Початкові дії захисника при вступі у справу; тема другого блоку – «Дії захисника при затриманні клієнта, пред’явленні підозри. Забезпечення основоположних прав і свобод клієнта»; тема третього блоку – «Оскарження рішень, дій, бездіяльності слідчого, прокурора, слідчого судді»; тема четвертого блоку – «Дії захисника в суді першої інстанції». Після прослуховування теоретичної частини блоку учасники приступали до обговорення та виконання практичних завдань в групах.

В кінці заходу були підбиті підсумки проведеної за день роботи. Всього в заході взяло участь 27 адвокатів, що співпрацюють з системою надання БВПД у Чернігівській області.