назад
12.11.13

Результатом проведення каскадних тренінгів стало підвищення кваліфікації майже 1200 адвокатів, які надають БВПД

princip soc setei8 листопада 2013 року у Запорізькій області відбувся останній із серії каскадних тренінгів, проведених протягом вересня-листопада поточного року у всіх регіонах України у рамках підвищення кваліфікації адвокатів, залучених до надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – БВПД). Каскадні тренінги були організовані Координаційним центром з надання правової допомоги та відповідними територіальними центрами з надання БВПД.

Теми тренінгів – «Дії захисника при затриманні особи за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення» та «Дії захисника при вирішенні питання про обрання, продовження, скасування або зміну запобіжного заходу» – відповідали назвам методичних рекомендацій, які на них презентувалися.

Разом з цим під час проведення каскадних тренінгів учасники вирішували практичні завдання (по 3 для кожного тренінгу).

Тренерами виступили 47 адвокатів-тренерів/ модераторів обміну досвідом між адвокатами, які надають БВПД, для яких було проведено 46-годинний тренінг для тренерів у рамках навчально-орієнтаційної програми, організованої за сприяння проекту Ради Європи «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні».

Загалом було проведено 73 каскадні тренінги, участь у яких взяли 1685 осіб.

За результатами участі у тренінгах сертифікати про підвищення кваліфікації отримає 1171 адвокат, який надає БВПД на постійній основі за контрактом.

Паралельно з тренінгами Координаційним центром проводилось анонімне анкетування адвокатів, які брали участь у каскадних тренінгах. Результати аналізу анкет показали, що більшість адвокатів задоволені рівнем організації тренінгів, якістю навчальних засобів та матеріалів тренінгу, високо оцінюють рівень підготовки адвокатів-тренерів і хотіли б, щоб такі тренінги відбувалися частіше – у середньому раз на один – два місяці.

З матеріалами проведених тренінгів можна ознайомитися тут.