назад

Робоча нарада з питань соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей

Kelm 01 siteРобоча нарада з питань соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей

12 серпня 2015 року відбулася робоча нарада при першому заступнику голови Кельменецької районної державної адміністрації щодо розгляду та прийняття на районному рівні Комплексної програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на  2015-2016 роки за участю керівників структурних підрозділів. В роботі наради також взяв участь директор Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Усатий.

Учасники наради зазначили, що існуюча ситуація в Україні, подальше проведення антитерористичної операції в східних областях зумовлює значне збільшення кількості сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, зниження їх життєвого рівня та погіршення морально-психологічного стану.

Тому виникає необхідність надання додаткових соціальних гарантій учасникам АТО, членам їх сімей, а також сім’ям, члени яких загинули або постраждали під час проведення АТО.

Під час засідання Ігор Усатий проінформував присутніх про порядок надання  безоплатної  вторинної правової допомоги даній категорії, роз’яснив їх права, визначені нормами Закону України «Про безоплатну правову допомогу», та акцентував увагу на основних проблемних питаннях, з якими стикаються учасники АТО, їх сім’ї та сім’ї, члени яких загинули або постраждали під час проведення АТО.