назад

Робоча поїздка в Тисменицький район

112 серпня 2015 року в м. Тисмениця Івано-Франківської області за участю голови Тисменицької районної ради Володимира Семеніва та голови Тисменицької райдержадміністрації Івана Семанюка, депутатів обласної та районної рад, представників ЗМІ проведено День депутата місцевої ради.

В роботі цього депутатського засідання взяли участь та виступили заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області, депутат облради Володимир Ковальчук, голова обласної організації КВУ Максим Лисюк, директор обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців ОДА Богдан Волошинський, начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату ОДА Ігор Владика та начальник Тисменицького районного управління юстиції Віктор Шеленко.

 

2

Дану зустріч керівництво Тисменицького району організували з метою обговорення актуальних питань нового виборчого законодавства про місцеві вибори, Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та співпраці з цих питань, місцевих державних органів та органів місцевого самоврядування з Центрами з надання БВПД із громадськими організаціями та об’єднаннями.

У своєму виступі Володимир Ковальчук значну увагу звернув на роботу місцевих центрів щодо забезпечення правовою допомогою учасників АТО та їх сімей, співпраці з громадськими правозахисними та волонтерськими організаціями, висловив ідею щодо використання практичного досвіду їх участі в бойових діях в зоні АТО, стосовно соціально-правового захисту учасників антитерористичної операції.

Також, В. Ковальчук ознайомив присутніх із загальними положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу», та з процедурою надання правової допомоги суб’єктам права на безоплатну правову допомогу та діяльністю Регіонального і місцевих центрів з надання БВПД області. Ним було наведено інформацію,станом на 12.08.2015р. щодо кількості звернень громадян до місцевих центрів (по Івано-Франківському-107,по Калуському-34,по Коломийському-32),і зокрема, в цілому по області-всього173 звернення.

3

На закінченні виступу В. Ковальчук запропонував керівництву Тисменицького району підписати з Івано-Франківським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги меморандум про співпрацю в рамках надання правової допомоги населенню Тисменицького району через їхні територіальні громади.