назад

Робоча поїздка заступника директора Центру до м.Дубно

Dubno

04 березня 2015 року заступник директора Рівненського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Іллюк здійснив робочу поїздку до м.Дубно, під час якої зустрівся з міським головою Василем Антонюком та головою Дубенського міськрайонного суду Анатолієм Стадійчуком.  

Під час зустрічі з Дубенським міським головою було обговорили питання перспектив розвитку системи надання безоплатної правової допомоги на Рівненщині та  її розширення у зв’язку з тим, що з 1 липня 2015 року вона буде надаватись малозабезпеченим особам по цивільних та адміністративних справах.

 Міському голові було повідомлено про відкриття на Рівненщині трьох місцевих центрів з надання правової допомоги, в тому числі у м.Дубно, який згідно наказу Міністерства юстиції України № 287/7 від 31.12.2014 буде обслуговувати соціально незахищених верств населення Дубенського, Демидівського Млинівського, Радивилівського районів.

 В свою чергу, Василь Антонюк підтримав програму Міністерства юстиції України щодо створення місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в м.Дубно та  погодився винести на розгляд виконавчого комітету ради питання щодо можливості забезпечення Центру відповідним приміщенням для вказаних цілей з комунальної власності та всіляко сприяти її розвитку у вищевказаному регіоні.

 Крім того, в ході робочої зустрічі Сергія Іллюка  та адвокатів системи БПД Валерія Самолюка та Марії Ходак з головою Дубенського міськрайонного суду Анатолієм Стадійчуком обговорено питання взаємодії Центру та вищевказаного суду, а також надання безоплатної вторинної правової допомоги засудженим особам, оскільки на території м.Дубно розміщена Дубенська виховна колоні, в якій відбувають покарання засуджені до позбавлення волі неповнолітні особи. Під час зустрічі голові суду запропоновано вирішити питання обладнання в приміщенні суду кабінету для роботи адвокатів системи БПД.

  Також, під час робочої поїздки проведено зустріч з власниками приміщень, в яких можливо розмістити місцевий центр, а також проведено огляд даних об’єктів.

 

 {gallery lightbox=boxplus maxcount=200}gallery/2015/dybno{/gallery}