назад

Робоча зустріч у Центрі соціальної реабілітації Маньківського району

29 жовтня заступником начальника відділу Маньківське бюро правової допомоги Анною Яроцькою проведено робочу зустріч з трудовим колективом та батьками дітей з інвалідністю у Центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю Маньківського району на тему: «Порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації дітей з інвалідністю».
Зазначене питання врегульоване постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю та виплати грошової компенсації, вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації».
Порядком визначено:
– безоплатне забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації;
– виплати особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю та іншим окремим категоріям населення грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації;
– безготівкове перерахування коштів підприємствам, що виконали індивідуальні замовлення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення на виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, надання послуг з їх ремонту.
Дія цього Порядку не поширюється на осіб, інвалідність яких пов’язана з трудовим каліцтвом, що настало внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.
Учасникам заходу роз’яснено, як захистити свої права споживача житлово-комунальних послуг та проінформовано щодо реалізації проекту відповідального батьківства.
Наприкінці зустрічі, ознайомлено з напрямками діяльності бюро правової допомоги, порядком отримання безоплатної первинної правової допомоги та категоріями осіб, що є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу, згідно ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», також розповсюджено буклети «Я маю право».