назад

Робоча зустріч з представниками Управління Верховного Комісара ООН

oon          15 травня 2015 р. у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області відбулася зустріч директора центру Василя Попадинця із представниками Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців Дмитром Плечко та Ганною Копцюх. У зустрічі також взяли участь: начальник відділу організації надання правової допомоги у кримінальному процесі Лариса Фучко, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Павло Марамигін, представники міжнародного фонду «NEEKa», виконавчого партнера УВКБ ООН Альберт Пірчак та Олександр Лучинець.

Метою зустрічі було обговорення подальшої співпраці представників міжнародної організації з центром, у питаннях, що стосуються доступу шукачів захисту до безоплатної вторинної правової допомоги у регіоні. Оскільки, у Закарпатській області спостерігається найбільша динаміка змішаних міграційних потоків до країн ЄС. Особи, які можуть потребувати міжнародного захисту, часто переміщуються у рамках зазначених міграційних потоків та до них застосовується адміністративне затримання, а отже, у відповідності до положень закону України «Про безоплатну правову допомогу», вони мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.  

З липня 2015 року право на безоплатну правову допомогу матимуть усі шукачі міжнародного захисту в Україні, на яких поширюється дія закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту» і які є особами підмандатними УВКБ ООН.

Для збільшення зображення натисніть на нього.

{module zustrich_oon02}