назад

Робочі зустрічі у Бучацькому районі директора Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

DSCN2259-1

13 серпня 2015 року Марія Гамбаль директор Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги на сесії Бучацької районної ради проінформувала депутатів районної ради та сільських голів Бучацького району про роботу місцевого центру, категорії громадян, яким надається безоплатна вторинна правова допомога та надала перелік необхідних документів для звернення до центру та наголосила про можливість  подання громадянами звернень про надання одного із видів правових послуг саме до територіального органу юстиції в Бучацькому районі. Сесія відбувалась під головуванням голови Ради Михайліва Олега Михайловича за участі голови Бучацької районної державної адміністрації Флеяка Віталія Йосиповича.

DSCN2243-1Також Марія Гамбаль провела дві робочі зустрічі, одну із них з Василем Лесиком в.о. начальника Бучацького районного управління юстиції, зустріч проведено у приміщенні Бучацького районного управління юстиції

У роботі робочої зустрічі взяли участь Олена Овсинська начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної  правової допомоги Чортківського місцевого центру, Зоряна Дем’янчук начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Бучацького районного управління юстиції у Тернопільській області та   головний спеціаліст управління юстиції – Гиря Наталія.

На зустрічі обговорено співпрацю щодо виконання вимог частини першої статті 18 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та було зосереджено увагу щодо Порядку подання громадянами звернень про надання одного із видів правових послуг саме до територіальних органів юстиції.

Василь Лесик, в.о. начальника Бучацького районного управління юстиції зазначив, що протягом трьох днів отримані звернення громадян про надання безоплатної вторинної правової допомоги, згідно частини другої статті 19 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» надсилаються до Чортківського місцевого центру для прийняття рішення про надання правової допомоги.

За результатами робочої зустрічі досягнуто домовленостей щодо подальшої співпраці Чортківського місцевого центру із Бучацьким районним управлінням юстиції.

DSCN2289-1

Друга робоча зустріч відбулась із головою Бучацького районного суду Тернопільської області Гордєєвим Володимиром Олексійовичем. Зустріч відбулася із працівниками суду в приміщенні Бучацького суду.

Під час зустрічі обговорювались питання співпраці щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги соціально незахищеним верствам населення, що гарантує їм рівні можливості доступу до правосуддя та порядок сплати судового збору, витрат пов’язаних із розглядом справ осіб, що звертаються  за наданням безоплатної вторинної правової допомоги, винесення суддями ухвал про залучення адвокатів, що надають БВПД та інші питання.