назад

Робочий візит Консультативної Місії Європейського Союзу

2016 01 obsse114 січня 2016 року Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в рамках робочого візиту до Чернівецької області відвідала Консультативна Місія Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні (КМЄС в Україні).

КМЄС в Україні прибула до Регіонального центру у складі стратегічного радника з питань реформування прокуратури Гаральда Чіарло; фахівців відділу регіонального співробітництва КМЄС в Україні Пекки Гюютіайнена та Фіони Колдвелл; спеціаліста з питань реформування прокуратури Світлани Олійник; асистента відділу регіонального співробітництва Ганни Стрілецької.

В ході даного візиту було презентовано Місію.

Делегацію Місії було ознайомлено з роботою Регіонального центру та питаннями, пов’язаними з його діяльністю.

2016 01 obsse2Директор центру Аркадій Мунтяну надав відповіді на численні питання щодо функціонування системи безоплатної вторинної правової допомоги в Чернівецькій області, порядку взаємодії Регіонального центру з правоохоронними органами, роботою адвокатів системи БВПД.

Учасниками зустрічі досягнуто згоди щодо потенційних напрямків майбутньої співпраці.

До відома:

КМЄС в Україні (EUAM Ukraine) – цивільна місія в рамках спільної політики Європейського Союзу у галузі безпеки та оборони, створена Радою Європейського Союзу 22 липня 2014 року.

КМЄС в Україні запроваджена з метою підвищення потужності певних законних інструментів, які функціонують відповідно до принципів верховенства права та повного дотримання міжнародних зобов’язань в галузі прав людини в Україні; здійснення підтримки та  запровадження консультації, орієнтуючись на досягнення поліпшень в галузі діяльності органів влади та ефективного управління правоохоронними органами під демократичним та законним контролем. Питаннями реформування сектору цивільної оборони КМЄС в Україні займається на центральному та регіональному рівнях.