назад

Роль Міжвідомчих комітетів у забезпеченні довіри до системи правосуддя: круглий стіл у Львові

У Львові відбувся круглий стіл «Роль Міжвідомчих комітетів у забезпеченні довіри до системи правосуддя».
Учасники обговорили позитивні практики регіональних Міжвідомчих комунікаційних комітетів і шляхи поширення такого досвіду в інших регіонах.

Серед учасників – голови апеляційних та районних судів Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Рівненської та Хмельницької областей, представники адвокатури та системи БПД Львівщини, Одещини, ЗМІ.

У круглому столі взяв участь директор Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Ігор Микитин.

Зазначені комітети реалізовують практичний підхід у забезпеченні скоординованих комунікацій і оперативного реагування на кризові ситуації і резонансні питання, що постають в системі правосуддя, а також для виявлення можливостей для співпраці з реалізації програм покращення доступу до правосуддя. До складу Комітетів входять установи місцевої влади, системи правосуддя і правоохоронних органів. Робота спрямована на вирішення соціальних проблем суспільства.

Посібник по створенню Міжвідомчих комунікаційних комітетів під час заходу презентували Світлана Клішина, начальниця системи БПД Одеського регіону та Елла Катаєва, суддя Одеського окружного адміністративного суду.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).