назад
26.06.13

Розпочався спільний проект Ради Європи та Європейського Союзу, спрямований на використання адвокатами Європейських механізмів захисту прав людини

Conference25 червня 2013 року у приміщенні готелю “Русь” відбулася конференція, присвячена початку спільного проекту Ради Європи та Європейського Союзу “Посилення можливостей адвокатів з застосування на національному рівні Європейської конвенції з прав людини та Європейської соціальної хартії (переглянутої)”, який реалізовуватиметься у 6 державах: Вірменії, Азербайджані, Грузії, Молдові, Росії та Україні протягом 30 місяців – включно до червня 2015 року.

Протягом конференції було презентовано Регіональний робочий план проекту на 2013 – 2015 роки; проаналізовано пробіли у професійній підготовці адвокатів; представлено, обговорено та затверджено національні робочі плани країн-учасниць проекту на 2013 рік.

Участь у конференції взяли понад 40 осіб, у тому числі: представники Національної асоціації адвокатів України, науково-консультативної ради при Національній асоціації адвокатів України, Асоціації адвокатів України, Академії адвокатури України, Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини. Від Координаційного центру участь у заході взяв Мирослав Лаврінок, заступник директора.

Довідково:

Метою проекту є розширення національних можливостей для ефективного захисту прав людини шляхом розширення знань та навичок адвокатів у сфері Європейської конвенції з прав людини та переглянутої Європейської соціальної хартії.

Партнерами в організації проекту є національні асоціації адвокатів, та парламентські уповноважені з прав людини.