назад

Розповідаємо молоді про доступ до безоплатної правової допомоги

З нагоди Дня прав людини та Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги фахівці Регіонального центру у партнерстві з працівниками Департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА ініціювали проведення зустрічі зі студентами Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка. Молодь дізналася, хто і як може отримати безоплатну правову допомогу, а також які сервіси пропонує система для громадян у вирішенні їхніх юридичних питань.

До Департаменту соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації завітали студенти кафедри соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності – саме та молодь, яка вирішила пов’язати своє майбутню професійну діяльність із соціальною сферою. І звичайно важливо, щоб студентство також було обізнане із Законом України «Про безоплатну правову допомогу», діяльністю центрів та бюро правової допомоги.

Тож, заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Валентина Волобуєва ознайомила присутніх, як, кому та на яких підставах надається первинна та вторинна правова допомога. Акцентувала увагу на  тому, що юристи та адвокати працюють із вразливими категоріями населення: малозабезбеченими, особами з інвалідністю, внутрішньо переміщеними особами, військовслужбовцями тощо.

Студенти дізналися, які форми правопросвітницької роботи застосовують фахівці центрів та бюро правової допомоги, а також за допомогою яких сервісів можна швидко та зручно отримати консультацію юриста.

Також молодь переглянула відеоролики з історіями клієнтів системи безоплатної правової допомоги.

Довідково: дякуємо Департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА за партнерство й організацію правопросвітницького заходу