назад

Розширюємо коло партнерів!

У Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області відбулася зустріч працівників Регіонального та Ужгородського центрів з представниками Всеукраїнського благодійного фонду «Горєніє». У межах зустрічі йшлося про консолідацію зусиль та налагодження співпраці з метою підтримки мешканців області та внутрішньо переміщених осіб, зокрема надання безоплатної правової допомоги у місцях компактного проживання переселенців.
Директор Регіонального центру Василь Попадинець ознайомив присутніх із основними напрямками діяльності центру та результативними показниками роботи за 9 місяців 2022 року. Йшлося і про надання правової допомоги за рахунок держави внутрішнім переселенцям, велике число яких з початку війни перемістилося на Закарпаття. .Зокрема зазначив, що система БПД негайно відреагувала на нові виклики, перш за все, створенням нових консультаційних пунктів у місцях компактного проживання переселенців. Наразі на Закарпатті функціонує 57 консультаційних пунктів, з яких 20 – у місцях поселення ВПО.
З початку війни до центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті надійшло понад чотири звернення від внутрішніх переселенців, 162 звернень на отримання БВПД.
Представники фонду розповіли про напрямки діяльності БФ, зазначивши, що їхні фахівці також проводять консультування вимушених переселенців у місцях їх компактного поселення: школах, гуртожитках, дитсадках тощо. Співпраця з системою БПД на Закарпатті буде корисною як для тих, хто потребує правову допомогу, так і для тиї, хто її надає.
У межах заходу сторони обговорили можливість проведення спільних виїздів у місця компактного перебування внутрішніх переселенців, підготовку інформаційних матеріалів правового характеру, проведення правопросвітницьких заходів тощо.
Усе це знайшло відображення в «Меморандумі про взаємодію та співпрацю», який підписали керівники Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області – Василь Попадинець та Всеукраїнського благодійного фонду «Горєніє» – Денис Гречко.
Тож сподіваємось на ефективну взаємодію та співпрацю!