назад

Семінар для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку в Коростенському міському центрі зайнятості

13.10.2015 inner migrants Korosten13 жовтня 2015 року о 11 годині за адресою: м.Коростень, вул. Ольгинська 3, в приміщенні Коростенського міського центру зайнятості, працівниками Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги було проведено семінар для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку в Коростенському міському центрі зайнятості.

Начальником відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергієнко Оксаною Василівною було доведено до відома присутніх інформацію про правову допомогу, яка надається Коростенським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, з яких відділів складається даний центр, його місцезнаходження та графік роботи, а також міста та райони, які обслуговує даний центр.

Начальником відділу було акцентовано увагу на різницю між безоплатною вторинною правовою допомогою та первинною. Особливу увагу Сергієнко О.В. звернула на питання стосовно осіб, які належать до внутрішньо переміщених відповідно до Закону України “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб” та порядок отримання статусу даних осіб. Більш детально були розглянуті питання стосовно пільг даних категорій осіб, трудових питань внутрішньо переміщених та документів, що підтверджують статус внутрішньо переміщених осіб.

Було зазначено, які саме категорії громадян є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу та роз’яснено порядок прийняття необхідних документів та розгляд звернень громадян під час надання безоплатної вторинної правової допомоги Коростенським місцевим центром з надання БВПД. Шадурою І.А, було зазначено, що ми активно співпрацюємо з громадськими приймальнями, які створені при управліннях юстиції, установами, організаціями та громадськими організаціями (на сьогоднішній день – ГО “Об’єднання вимушених переселенців Донбасу “Добротвор”), а також іншими особами, які надають безоплатну первинну правову допомогу для того, щоб при зверненні до центру громадяни отримували не лише консультації спеціалістів, але й поради: як діяти в тій чи іншій ситуації.

Наприкінці семінару присутнім було надано інформаційно-роз’яснювальний матеріал у вигляді пам’яток і буклетів.

Після закінчення семінару присутнім були надані відповіді на їх запитання в індивідуальному порядку.