назад

Семінар на тему: «Праця жінок у нічний час».

19 лютого з метою підвищення рівня правової обізнаності населення, працівником Канівського бюро правової допомоги Оленою Васильченко проведено семінар для осіб, які перебувають на обліку в Канівській міськрайонній філії Черкаського обласного центру зайнятості, на тему: “Праця жінок у нічний час”.

«У нашій державі широко використовується праця жінок у нічний час, що пов’язано з характером виробництва та послуг, умовами праці, наявністю «жіночих професій», сезонних робіт тощо», – зазначила Олена Васильченко.

Статтею 175 КЗпП України визначено, що залучення жінок до робіт у нічний час не допускається, за винятком тих галузей господарства де це викликано особливою необхiднiстю i дозволяється як тимчасовий захiд. Перелік цих галузей і видів робіт із зазначенням максимальних термінів застосування праці затверджується Кабінетом Міністрів України. Обмеження щодо застосування праці жінок у нічний час не поширюється на галузі господарства та жінок, які працюють на підприємствах, де зайняті лише члени однієї сім’ї.

Присутнім наголошено, що не допускається залучення до робіт у нічний час вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до 3 років.

Наприкінці заходу поширено інформаційні буклети та пам’ятки, які роз’яснюють, як скористатись правом на безоплатну правову допомогу, куди телефонувати і звертатись за її отриманням.

Фахівцем бюро забезпечено роботу дистанційного пункту доступу громадян до безоплатної правової допомоги. Надано консультації з питань стягнення заборгованості по аліментам, встановлення факту родинних відносин, порядку прийняття спадщини та поновлення строку прийняття спадщини.