назад
17.08.18

Семінар-навчання для громадян з інвалідністю

16 08 загальна

Особи з інвалідністю, громадяни похилого віку та вінничани, які тимчасово втратили можливість повноцінно пересуватися мали змогу 16-17 серпня взяти участь у семінарі, присвяченому захисту їхніх законних прав, зокрема права на доступ до усіх послуг, які пропонує і надає держава.

 

Всеукраїнська громадська організація людей з інвалідністю організувала освітню зустріч для того, щоб навчити представників маломобільних груп населення відстоювати свої законні права та добиватися захисту своїх інтересів у державних структурах. Звичайно, до заходу долучилися фахівці системи безоплатної вторинної правової допомоги Вінниччини на чолі з директором Регіонального центру Мариною Лукіяновою.16 08 Лукіянова

Поряд із виступами представників суду, прокуратури, громадських організації, звучали також промови та інформування юристів безоплатної правової допомоги. Марина Лукіянова розповіла присутнім про те, на які саме безоплатні юридичні послуги можуть розраховувати особи з інвалідністю та люди, які мають проблеми з пересуванням. Лариса Пікановська, директорка Вінницького місцевого центру, представила учасникам семінару реальні справи із захисту прав осіб з інвалідністю, надала інформацію про можливість надання правової допомоги прямо «на дому», тобто адресно.16 08 Пікановська

Під час семінару діяв також мобільний пункт консультування: юристи Максим Митко, Валентина Кирилюк та Олег Педина надавали усім охочим правові консультації.

Навчання такого характеру мають на меті наблизити до якомога більшої кількості громадян знання про їхні права та шляхи захисту цих прав. Адже чим більше людей зможуть усвідомити свої права, навчитися ними користуватися та захищати те, що гарантовано державою, тим якісніший рівень життя буде у країни.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


banner facebook 330x106