назад

Семінар про безоплатну правову допомогу та консультування громадян відбулись у Гуменецькій ОТГ

Під час візиту до Гуменецької об’єднаної територіальної громади працівниці Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповідали мешканцям про право на БПД і надавали юридичні консультації.

Для бібліотекарів та працівників сфери культури Гуменецької ОТГ фахівчиня Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання БВПД Ганна Петрик організувала семінар на тему: «Право на безоплатну правову допомогу в Україні». Насамперед юристка роз’яснила види безоплатної правової допомоги в Україні, порядок звернення до місцевих центрів та категорії осіб, які мають право на таку допомогу.

Йшлося також про успішну практику центру, тому Ганна Петрик більш детально розповіла про випадки, коли працівники центру та адвокати, які співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги, допомогли вирішити проблемні питання клієнтів.

Учасники семінару дізналися про роль системи безоплатної правової допомоги в запобіганні та протидії домашньому насильству.

Насамкінець фахівчиня центру поінформувала присутніх про правопросвітницьку кампанію «Відповідальне батьківство» та ознайомила із основними питаннями, дотичними до цієї теми.

Водночас юристка центру Аліна Задорожна організувала пункти консультування для мешканців громади: на базі сільської ради Гуменецької ОТГ та для відвідувачів центру первинної медико-санітарної допомоги. По правову допомогу мешканці села зверталися з різними проблемами, здебільшого питання стосувалися трудового, сімейного та соціального законодавства.