назад

Семінари для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, провели у Хмельницькому та Шепетівці

семінар 28.09.16     У середу, 28 вересня, на базі Хмельницького та Шепетівського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги фахівці регіонального і місцевих центрів провели семінари для адвокатів, під час яких обговорили проблеми, що виникають у захисників при наданні безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних, цивільних та адміністративних справах.

     На запитання адвокатів у Хмельницькому відповідали директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна і начальник відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку регіонального центру Оксана Горобець. Адвокатам, що співпрацюють із Шепетівським місцевим центром, методологічну підтримку в рамках своєї компетенції надавали головний бухгалтер регіонального центру Наталія Хомич і начальник відділу забезпечення якості надання безоплатної правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Сергій Дрелінський.

     Фахівці центрів аналізували стан виконання адвокатами контрактів про надання безоплатної вторинної правової допомоги та якість оформлення документів на оплату їхніх послуг — актів надання безоплатної вторинної правової допомоги та відповідних додатків до них. Як свідчить досвід роботи, адвокати найчастіше потребують роз’яснень щодо розрахунку розміру винагороди за надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах, тож саме це питання розглянули найбільш детально.

     Присутнім наголосили на важливості дотримання вимог контрактів, особливо пунктів, що стосуються забезпечення належного чергування адвокатів. У Шепетівці принагідно звернули увагу на питання дотримання адвокатами стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі.

     На завершення семінарів адвокати обговорили інші важливі аспекти співпраці між центрами та захисниками і поділилися цікавим досвідом.

{gallery}img/novyny/2016/09_Veresen/30_01{/gallery}