назад

«Шкарпетуймося!»: фахівці БПД на Буковині долучилися до підтримки людей із синдромом Дауна

13 березня до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області завітали наші друзі та партнери з громадської організації «Миле сонечко», яка об’єднує батьків дітей із синдромом Дауна, сім’ї з особливими освітніми потребами та всіх, кому небайдужі люди з інвалідністю.

Активістки організації – Юлія Борова та Марія Ємельянова розповіли фахівцям з надання безоплатної правової допомоги про дітей із синдромом Дауна та іншими хромосомними особливостями розвитку, а також запропонували приєднатися до світового  флешмобу #lotsofsocks та одягнути різнокольорові шкарпетки 21 березня у Всесвітній день людей із синдромом Дауна.

«Це – передусім люди з усіма належними їм правами! Сподіваємося, що пройде зовсім небагато часу, коли саме так сприйматимуть людей з інвалідністю в нашій країні. А ще, всі ми різні й у цьому наша індивідуальність. Нехай ці слова стануть вашим девізом, коли 21 березня ви одягнете різні шкарпетки не з метою виділитись з натовпу, чи вказати на свою особливість, а для того, щоб просто показати, що всі ми таки справді різні!», – наголосили учасниці «Милого сонечка».

По завершенню зустрічі кожен охочий міг придбати різнокольорові шкарпетки і тим самим долучилися до підтримки людей із синдромом Дауна.