назад

Слідчим розповідали про роботу системи БПД

10 жовтня начальниця відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Людмила Армеєва прийняла участь у спільному навчанні, яке проводилося для молодих слідчих поліції Полтавщини.

Під час зустрічі Людмила Армеєва поінформувала присутніх про систему безоплатної правової допомоги, роз’яснила повноваження Регіонального та Місцевих центрів, а також механізм співпраці з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Також очільниця відділу відзначила дієвість механізму співпраці органів правопорядку та Регіонального центру у забезпечені прав громадян на безоплатну правову допомогу у кримінальному процесі та звернула увагу присутніх на чіткому дотриманні поліцейськими вимог Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 року № 1363 (зі змінами).

У ході навчання фахівчиня Регіонального центру окреслила проблемні питання щодо реалізації права підозрюваних у скоєнні злочинів на безоплатну правничу допомогу, у тому числі при прийнятті відмови від послуг адвоката, вирішенні питання про його заміну, залученні захисника для проведення окремої процесуальної дії.

Обговорюючи наслідки занять заступниця начальника слідчого управління поліції Полтавщини Світлана Яцун зазначила, що такі зустрічі є досить ефективними, адже сприяють налагодженню співпраці та уникненню порушень прав підозрюваних на захист.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.