назад

Співпраця системи БПД з органами пробації в Тальнівському районі

13 лютого з метою підвищення правової обізнаності та недопущення вчинення протиправних діянь, начальником відділу «Тальнівське бюро правової допомоги»Віталієм Маліванчуком, спільно з працівниками Тальнівського районного сектору філії «Центр пробації» у Черкаській області,  проведено інформаційний захід для суб’єктів пробації на тему:  «Адміністративні правопорушення, що посягають на громадський порядок і громадську безпеку» та «Право на безоплатну правову допомогу».
Увагу присутніх звернуто на те, які саме діяння є протиправними і такими, що посягають на громадський порядок і безпеку. Зазначений вид правопорушень передбачений главою 14 Особливої частини КУпАП, серед яких: дрібне хуліганство, розповсюдження неправдивих чуток, вчинення домашнього насильства, булінг (цькування), куріння тютюнових виробів у заборонених місцях, виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення, придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього виготовлення, розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у нетверезому вигляді, доведення неповнолітнього до стану сп’яніння, азартні ігри, несплата аліментів тощо.

Присутні отримали інформацію про Тальнівське бюро правової допомоги  та послуги, які ним надаються. Роз’яснено відмінність між первинною та вторинною правовою допомогою, порядок надання консультацій та  призначення адвоката для складення процесуальних документів та/або представництва інтересів у суді.

Довідково. Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можливо отримати за адресою : м. Тальне, вул. Соборна,122, тел.: (04731) 3-30-05 або за номером цілодобової телефонної лінії: 0 800 213 103.