назад

Співпраця з органами місцевого самоврядування м.Комсомольська

Успіх реформ, які запроваджуються в Україні значною мірою залежить від ефективної роботи органів місцевого самоврядування. Кременчуцьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги оптимізована робота по налагодженню співпраці з органами місцевого самоврядування, виконавчої влади, що підпадають під юрисдикцію діяльності центру.

З метою налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування та покращення доступу до правової допомоги мешканців м. Комсомольська 24 вересня начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Світлана Терещенко взяла участь у нараді керівників структурних підрозділів міськвиконкому, під головування заступника міського голови м.Комсомольська Угнічевої Надії Дмитрівни.

В нараді взяли участь керівники структурних підрозділів Комсомольської міської ради: начальник відділу у справах дітей та молоді Оробченко Тетяна Володимирівна, начальник служби у справах дітей Василенко Лариса Павлівна, начальник управління праці та соціального захисту населення Чернявська Світлана Петрівна, начальник управління пенсійного фонду Нестеренко Світлана Григорівна.

Світлана Терещенко довела до відома присутніх основні положення Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, систему та повноваження центрів правової допомоги, порядок подання звернень про надання вторинної правової допомоги, проблемні питання у забезпеченні доступу до безоплатної вторинної правової допомоги та інш. Значну увагу приділено питанню визначення категорій осіб, яким надається право на безоплатну вторинну правову допомогу. Також учасникам наради надано інформаційні матеріали, контакти працівників центру задля налагодження подальшої співпраці та надання якісної правової допомоги громадянам.

В ході зустрічі обговорено перспективи співпраці, проведення спільних комунікативних заходів з питань надання безоплатної правової допомоги задля забезпечення мешканців м.Комсомольська доступом до якісної правової допомоги.