назад

Співпраця з територіальними громадами Дніпровського району Дніпропетровської області

13918703 1766253326987127 421246477 oНа початку серпня 2016 року до Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з робочим візитом завітав голова Новотаромської сільської ради Дніпровського району Іван Тонконог.

 У ході розмови з директором центру Ліною Сергієвою було обговорено багато питань, які торкались не тільки правої допомоги незахищених верств населення та роботи центру,  але й питань життєдіяльності територіальних громад, соціальних проблем громадян, зокрема учасників АТО, розвитку громадянського суспільства тощо. Під кінець бесіди, враховуючи наявність спільних цілей та інтересів, сторонами будо укладено меморандум про подальшу співпрацю.

Наступного тижня було організовано робочу зустріч у Новотаромській сільській раді, на якій були присутніми директор Першого дніпропетровського центру з надання БВПД Ліна Сергієва, голова Новотаромської сільської ради Іван Тонконог, представник Державної служби у справах ветеранів та учасників АТО Олексій Корж, керівник ГО «Національна дія» Дмитро Лойченко та голова «Спілки учасників АТО Новотаромської громади» Віталій Шпак.

 Під час заходу були обговорені найрізноманітніші проблеми функціонування громади, питання співпраці громадських організацій, органів місцевого самоврядування та центру з надання БВПД, організації виїзних прийомів, можливостей участі у різноманітних навчальних заходах представників громади.

Окремо учасники робочої зустрічі торкнулися проблем учасників АТО, які проживають у Новотаровській громаді. Ліна Сергієва розповіла присутнім про порядок отримання правової допомоги учасникам АТО та членам сімей загиблих, звернула увагу на планах розширення мережі надавачів безоплатної правової допомоги, Олексій Корж запропонував учасникам АТО та членам їх сімей об’єднати зусилля та зареєструвати громадське об’єднання.

Також, директор центру згадала про нову функцію місцевих центрів щодо державної реєстрації громадських формувань, поділилась наявною інформацією стосовно міжнародних донорських програм для розвитку як ГО, так і громади в цілому. Головою сільської ради було запропоновано провести зустріч ініціативної групи для ознайомлення з діяльністю Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Під кінець робочої зустрічі учасники взяли участь у імпровізованій толоці, яку було організовано на прохання працівників ТОВ «Агростар2», та відповіли мешканцям громади на питання, які їх хвилювали. Переважно вони стосувалися порядку отримання спадщини, земельних паїв та відсутності договорів їх оренди, свавілля орендарів.  На прохання мешканцівНовотаровської громадизаплановано проведення виїзного прийому юристами місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Звернутися до  Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00.

Контакти інших місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги по України можна дізнатися на сайті legalaid.gov.ua та за телефоном всеукраїнської гарячої лінії 0 800 21 31 03 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).   

{gallery}news/2016/08/18082016{/gallery}