назад
15.07.15

Станом на 15 липня 2015 року до Кіровоградського МЦ звернулося 35 осіб

IMG 20150715 083547Щойно розпочав свою роботу Кіровоградський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (надалі Центр), як одразу ж викликав жвавий інтерес у суспільстві. 

Так, на сьогодні до Центру звернулося  35 осіб, що відносяться до соціально незахищених категорій громадян. Вони, в свою чергу, отримали якісну фахову, вичерпну консультацію з приводу права та порядку отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Восьми особам вже призначено адвокатів для представництва їх інтересів у судах за кошти держави, із них: п’ятьом – попередньо призначено адвоката для захисту їх прав у судах, а трьом  – надані адвокати для складання документів процесуального характеру.

Окремо хочеться наголосити на категоріях населення, які звернулися до Центру – це малозабезпечені, учасники бойових дій (ветерани війни та учасники АТО), інваліди, діти-сироти, біженці. Із цієї категорії населення звернулися за віком: 18-35 років – 1 чол., 35-60 років – 21 чол., понад 60 років – 13 чол. Консультації їм надані з таких нагальних питань як: соціальне забезпечення, виконання судових рішень, земельних та житлових питань, а також спадкового, сімейного, медичного, адміністративного, трудового характеру. Навіть був один випадок надання консультації з соціальних питань іноземцю – громадянину Росії.

Також, Центром активно проводиться робота по широкому інформуванню соціальних служб, управлінь та громадських організацій щодо діяльності та повноважень Центру. На сьогодні поінформовано близько 30-ти установ, яким вручені інформаційні листи щодо роботи та функціонування місцевого Центру.