назад

Стажування фахівців місцевих центрів

dsc01567       Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області проводить стажування для працівників місцевих центрів. Мета таких практичних заходів – покращити взаємодію центрів на регіональному рівні, оперативно реагувати на проблемні питання, що виникають під час роботи з адвокатами та клієнтами.

Директор Регіонального центру Василь Попадинець наголосив, що обмін досвідом між фахівцями, які вже тривалий час працюють в системі БВПД, і «новачками» є дуже важливим.

«Люди, які прийшли працювати у місцеві центри, є хорошими фахівцями. Але в системі БВПД раніше ніхто з них не працював. У нас своя специфіка роботи, яку нові працівники зараз опановують, передусім беручи участь у виконанні практичних завдань. Бачу, що спеціалісти, які у нас стажуються, активно цікавляться всіма нюансами робочого процесу, і, що головне, готові навчатись та вдосконалювати свій фаховий рівень. Це в кінцевому результаті позитивно вплине на продуктивність роботи місцевих центрів і виконання тих завдань, які ставить перед ними держава у захисті прав простих громадян», – зазначив В.Попадинець.

Наразі стажування у Регіональному центрі проходять працівники відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами. Навички роботи із захисниками вони вдосконалюють у відділі фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку. Працівників місцевих центрів на практиці знайомлять із порядком прийому поданих адвокатами актів надання БВПД з відповідними додатками, методикою обчислення розміру винагороди захисників від держави, збором статистичної інформації тощо.

В подальшому участь у стажуванні візьмуть працівники інших відділів із трьох місцевих центрів, які відкрилися на Закарпатті.


На фото: заступник начальника відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Регіонального центру Віра Гут ділиться досвідом із Марією Рішко, начальником відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Хустського місцевого центру.

dsc01567