назад

Стратегічна сесія керівного складу системи БПД Південного регіону пройшла в Одесі Друк

07-08 листопада у правовому клубі PRAVOKATOR.Одеса відбулась четверта стратегічна сесія керівного складу системи БПД Південного регіону. Херсонщину представляли директорка Регіонального центру з надання БВПД Марина Єлисєєва, заступниця начальника відділу правопросвітництва та надання БПД Бериславського місцевого центру Валентина Герасимчук, в.о. директора Голопристанського місцевого центру Ірина Кеба та в.о. директора Каховського місцевого центру Іван Гладишенко.

Відкрив сесію  директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк:

Ціль нашої зустрічі – уточнення оперативних цілей та завдань на 2020 рік. Пріоритети розвитку системи залишаються незмінними – вдосконалення доступу, покращення якості надання правової допомоги, підвищення правової спроможності громад. Питома вага зазначеного пріоритету значно зростає. Треба додати значних зусиль для того, щоб комунікувати з громадами, доносити важливість такого сервісу, як безоплатна правова допомога, шукати правильні аргументи для мотивації керівництва громади для підтримки наших сервісів».

А досягти цілей можна тільки злагоджено працюючи»,- наголосив Олексій Бонюк та презентував Стратегічний план розвитку системи, зауваживши, що серед основних задач, які стоять перед системою БПД, є підвищення якості та ефективності надання правової допомоги та клієнтоорієнтованість системи БПД.

Директори регіональних центрів з надання БВПД Вінницької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей презентували SWOT-аналіз, досягнення у 2019 році регіону в питаннях доступності та якості надання БПД, правопросвітництва та комунікації, підвищення ефективності діяльності центрів, після чого працювали в групах.

Окрім того, учасники зустрічі обговорили такі питання:

  • спрощення процедур отримання БПД;
  • забезпечення раннього доступу до БПД;
  • комплексний підхід до надання правової допомоги;
  • незалежна фахова оцінка надання БПД;
  • дослідження правових потреб громад та інших питань, вирішення яких сприятиме посиленню спроможності центрів надавати якісну та своєчасну допомогу клієнтам.

Наступного дня керівники центрів презентували роботу у групах та розказали про взаємодію надавачів БПД у регіоні, співпрацю з ключовими партнерами, а також поділились власним баченням розвитку системи БПД у регіоні.

Варто сказати, що бачення загальної концепції розвитку системи БПД  в Україні полягає у тому, що:

  • система БПД є незалежною, клієнтоорієнтованою, інноваційною та ефективною;
  • суб’єкти відповідного права мають рівний доступ до БПД;
  • клієнти системи БПД отримують якісні послуги;
  • представники територіальних громад мають кращі можливості для реалізації своїх прав.

Враховуючи невід’ємну роль провайдерів системи БПД у кожному регіоні, до Стратегічної сесії долучились й партнери системи БПД. Вони поділились досвідом, розказали про здобутки та зорієнтували щодо майбутніх планів у розрізі досягнення головної мети – забезпечення доступу громадян до якісної правової допомоги в Україні.

З презентацією «Я – партнер БПД» виступила директорка комунального закладу «Станція юних техніків» Каховського міської ради Олена Сушко, яка  розповіла про успішну співпрацю Управління освіти Каховської міської ради з Каховським місцевим центром з надання БВПД.

Завантажити презентацію можна за посиланням.