назад

Студентам Білоцерківського вишу – про важливі проєкти системи БПД

Сьогодні, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Віктор Кіккас розповів майбутнім юристам про правові послуги, альтернативні сервіси та пілотні проєкти та плани системи безоплатної правової допомоги.  Це – головна мета зустрічі у форматі відкритого діалогу із найбільш мобільною частиною населення – студентами Білоцерківського національного аграрного університету.
Під час зустрічі презентовані важливі проєкти та ініціативи системи БПД, а це – медіація, програма відновного правосуддя для неповнолітніх та спільна ініціатива Координаційного центру з надання правової допомоги та громадськості «Сімейні радники».

Серед пріоритетів системи, які озвучив Віктор Кіккас, – ефективність державних видатків, збереження мережі доступу, клієнтоорієнтована структура, запровадження додаткових сервісів, розширення застосування IT, розвиток людського потенціалу.
Окремої уваги заслуговує платформа WikiLegalАid. Вона створена за аналогією з Вікіпедією. Будь який користувач Інтернет може зайти на платформу та відшукати там потрібну йому правову інформацію, зразки оформлення документів та заяв.
Студенти вишу виявили неабияку зацікавленість системою БПД, а директор Регіонально центру, своєю чергою, висловив сподівання, що серед майбутніх випускників – майбутні фахівці центрів з надання БВПД, які працюватимуть заради захисту прав людей.
По закінченню заходу, студенти з цікавістю запитували про проходження навчальної практики та працевлаштування в центрах БВПД у майбутньому.


Нагадуємо, єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).