назад

Студенти-юристи аграрного коледжу завітали в Регіональний центр

Директор Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Михайло Євчук 24 лютого зустрівся з студентами Івано-Франківського аграрного коледжу Львівського національного аграрного університету.

На початку зустрічі Михайло Євчук ознайомив студентство із системою безоплатної правової допомоги Прикарпаття, окреслив діяльність Регіонального, місцевих центрів та бюро правової допомоги. Особливу увагу він приділив тому, наскільки різносторонньою діяльністю займаються юристи системи БПД: це і консультування, і правопросвітництво, і адресна правова допомога.

Також молодь ознайомилася із роботою відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги. Заступник начальника відділу Ігор Королик розповів, як саме Регіональний центр співпрацює з адвокатами, які надають БВПД. «Відділ забезпечує прийняття та реєстрацію повідомлень про затримання осіб, постанов/ухвал про залучення захисника відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії, забезпечує видання доручень адвокатам для надання безоплатної вторинної правової допомоги суб’єктам відповідного права», – зазначив він.

Молодь активно задавала питання, особливо їх цікавило з яких питань найчастіше звертаються у центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги,  у чому полягає робота адвоката, який співпрацює зі системою БПД.

«Студенти, які сьогодні завітали до Регіонального центру, навчаються на 4 курсі. Тож для них актуальним є питання, де в подальшому вони як юристи можуть працювати. А також студенти-юристи мають бути обізнаними із системою безоплатної правової допомоги в Україні. Тому даний захід цікавий, інформативний і дає змогу студентам подивитися, як працюють правники регіону», – поділився враженнями викладач спеціальності право Івано-Франківського аграрного коледжу ЛНАУ Микола Гуцуляк.

Усі присутні отримали інформаційні матеріали про систему БПД, а також домовлено про подальше інформування студентів-юристів із діяльністю Регіонального, місцевого центрів та бюро правової допомоги на Івано-Франківщині та щодо проведення спільних  правоосвітніх заходів для молоді коледжу.