назад

Практичний досвід є невід’ємною частиною формування майбутнього фахівця з права. Сьогодні студенти юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету тимчасово стали частиною команди системи безплатної правової допомоги Тернопільщини.
Майбутні юристи протягом місяця проходитимуть стажування у центрах правової допомоги. Студенти разом з фахівцями надаватимуть первинну правову допомогу, організовуватимуть доступ до вторинної правової допомоги та займатимуться правопросвітництвом.

Вступне навчання для стажерів пройшло в форматі круглого столу, де кожен міг висловити свою позицію та задати запитання, що цікавили. Модератором виступили директор Регіонального центру Ірина Хондогій та заступник директора Світлана Бандура.

Звісно, якісна теоретична база має важливе значення. Проте, практичні навички не менш важливі і цінуються в молодих фахівцях, в тому числі і при працевлаштуванні

– наголосила директор Регіонального центру Ірина Хондогій.

Спілкування з адвокатами, фахівцями і клієнтами системи безоплатної правової допомоги та можливість долучитись до практичної роботи стане для нас неоціненним досвідом

– говорять студенти.

Такого роду спільні заходи не є новинкою, Регіональний центр тісно взаємодіє з юридичним факультетом ТНЕУ в рамках підписаного меморандуму про співпрацю в частині правопросвітництва, навчання, стажування та практики студентів. Університет є надійним партнером системи БПД в області, установи завжди підтримують взаємні ініціативи.