назад

Сумські школярі вчилися безпечно подорожувати

Що варто в першу чергу скласти у валізу перед початком подорожі? Навіщо знати контакти консульства? Чи варто погоджуватися передавати пакунок від малознайомої людини іншій особі? Відповіді на ці та багато інших важливих питань шукали учні сумської спеціалізованої школи №17 під час навчальної гри «Ліза та її друзі подорожують світом».

Фахівчиня Регіонального центру Олена Омельченко запропонувала школярам вирушити в навколосвітню подорож з Лізою та  її друзями. Основною метою інформаційно-просвітницької гри є інформування в ігровій формі про проблему торгівлі людьми і правила безпечних подорожей, а також вироблення в дітей навичок безпечної поведінки в ситуаціях, які потенційно можуть призвести до потрапляння в торгівлю людьми. Гра також торкається питань толерантності, командної роботи та розвитку лідерських навичок у команді.

Під час гри учні потрапляли в різні життєві ситуації, які можуть трапитися під час подорожі, шукали правильне вирішення проблеми, дізнавалися, де і хто може надати допомогу. Також обговорювали, чим небезпечні пропозиції незнайомців випросити гроші у перехожих (дитяче жебрацтво), чому не потрібно погоджуватися передавати пакунки (їхній вміст невідомий і може мати небезпечні речовини чи предмети) тощо.

Після гри школярі отримали розмальовки системи безоплатної правової допомоги, які містять корисні поради, як діяти в тій чи іншій ситуації.

Довідково: авторами та розробниками гри є представники Програми протидії торгівлі людьми Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні