назад

Система безоплатної правової допомоги

Директори Регіонального та Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  взяли участь у виступі на радіо.

Про безоплатну правову допомогу, командну роботу, титанічні зусилля та найактуальніші запити громадян Вінниччини, в прямому ефірі “Час змін” радіостанції “Місто над Бугом” віщує директорка Вінницького місцевого центру з надання БВПД Наталя Смішна.

У студії радіостанції “UA : Вінниця” директорка Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області Марина Лукіянова розповіла про виклики сьогодення для системи БПД та детально:

-про розширення категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги;
-про правопросвітницьку роботу з метою підвищення правової обізнаності громадян, в тому числі дітей;
-про забезпечення роботи дистанційних/мобільних пунктів консультування фахівцями центрів/бюро правової допомоги;
-про можливість громадян врегулювати спори в родинних/сімейних відносинах мирним шляхом(за допомогою медіації), без звернення до суду, що значно  економить час та кошти сторін, адже на базі Вінницького місцевого центру з надання БВПД функціонує кабінет медіації;
-про платформу правових консультацій «WikiLegalAid», за допомогою якої користувач Інтернету має можливість знайти відповіді на правові запитання, не виходячи з дому( наповнення даного ресурсу здійснюють юристи центрів #БПД та забезпечують актуальний стан консультації відповідно до чинного законодавства).

Переглядаємо наступний сюжет:

З перших уст

В новостворених ОТГ цьогоріч мають запрацювати спеціалізовані центри надання безоплатної правової допомоги. Що таке відновне правосуддя та на кого воно поширюється ? Викривачі корупції отримуватимуть винагороду, що становитиме 10% від грошового розміру предмета грошового злочину. Про це та інше говоримо з директоркою вінницького регіонального центру надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Мариною Лукіяновою.

Опубліковано UA: Вінниця Пʼятниця, 7 лютого 2020 р.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).