назад

Система БПД Полтавщини отримала підтримку Полтавської обласної ради

Конституцією України на державу покладено обов’язок доведення до населення законів та інших нормативно-правових актів, що визначають права і обов’язки громадян. Сьогодні саме життя ставить на порядок денний питання подальшого розвитку  правосвідомості населення, задоволення їхніх потреб у правовій інформації.  Чільне місце у  питаннях підвищення рівня правової освіти населення належить правопросвітницькій діяльності системи безоплатної правової допомоги.     

     28 лютого у Полтавській обласній раді відбулося пленарне засідання сесії, участь у якому взяв директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий.

Депутати  розглянули 49 питань життєдіяльності області, серед  яких бюджетні, майнові, кадрові питання, питання лісокористування, виконання ряду обласних програм, внесення змін до обласних програм, прийняття обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2020 – 2024 роки.

Серед низки питань депутати обласної ради підтримали проект рішення «Про внесення змін до Програми правової освіти населення області на 2016 – 2020 роки», яким передбачається створення необхідних умов для набуття широкими верствами населення правових знань та навичок у їх застосуванні, забезпечення доступу громадян до джерел правової інформації, а також визначаються основні напрями правоосвітньої діяльності та першочергові заходи щодо їх реалізації. Регіональний центр  з надання БВПД у Полтавській області є головним виконавцем  програми.

Серед основних пунктів програми проведення правопросвітництва у регіоні, випуск щомісячного юридично-просвітницького видання «Правовий вісник», розроблення методичних матеріалів на правову тематику, проведення виїзних семінарів для представників органів місцевого самоврядування.  На всі ці заходи Програмою правової освіти населення передбачено виділення коштів  у сумі  240 000 грн. на поточний рік.

Затвердження Програми правової освіти населення області на 2016 – 2020 роки у новій редакції цілком відповідає стратегічним пріоритетам та цілям громадянського суспільства і дасть можливість ефективно вирішити значну кількість місцевих та обласних проблем, зокрема, у сфері правової освіти, надання первинної правової допомоги громадянам, забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги у повній мірі, що в цілому сприятиме підвищенню правової спроможності територіальних громад.

Звертаємо Вашу увагу, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою:м. Полтава, вул. Європейська, 37/40.

Отримати фахову правову допомогу громадяни можуть звернувшись до відповідних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/4, тел. (0532) 56-02-88.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54, тел. (0536) 75-75- 20.

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, тел. (05361) 77-479.

Правову консультацію також можна отримати за безкоштовним номером 0 800 213 103.

Крім того, повідомляємо, що за правовою інформацією заходьте на довідково-інформаційну платформу правових консультацій WikiLegalAid за адресою https://wiki.legalaid.gov.ua/