назад
13.03.20

Система БПД посилює протиепідемічні заходи

У зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19 з метою посилення протиепідемічних заходів система безоплатної правової допомоги скасовує особисті прийоми громадян керівництвом регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На час скасування прийомів громадян у всіх приміщеннях регіональних та місцевих центрів з надання БВПД буде розміщено скриньки «Для звернень громадян» у доступних місцях.

Скасовується проведення усіх за масштабом правопросвітницьких заходів (малих, середніх та великих) із забезпеченням розповсюдження правопросвітницької інформації за допомогою засобів масової комунікації.

Скасовується також участь працівників центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в масових заходах, а також заходах відповідно до затверджених планів діяльності центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які передбачають контактування з великою кількістю людей, проїзд громадським транспортом.

Робота мобільних та дистанційних пунктів доступу до безоплатної вторинної правової допомоги буде організована у форматі онлайн-зв’язку та телефонному режимі.

Для убезпечення клієнтів від зараження під час роботи центрів з надання БВПД запроваджуються додаткові заходи, направлені на максимальне обмеження скупчення людей, організацію дистанційного спілкування та консультування та дотримання вимог дезінфекції та профілактики захворювання.

У разі відсутності працівників бюро правової допомоги будуть розміщені повідомлення на видному та доступному місці із зазначенням причини закриття бюро, адресою найближчого бюро або місцевого центру з надання БВПД з інформацією, куди можна звернутися, номером телефону «гарячої лінії» системи надання безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

У приміщеннях регіональних та місцевих центрів з надання БВПД (бюро правової допомоги) буде розміщена пам’ятка щодо профілактичних заходів на підприємствах та установах для запобігання інфікування.

Запроваджуються також додаткові обмежувальні заходи у мережі правових клубів PRAVOKATOR: заплановані масові заходи переносяться на невизначений термін. Проте залишається без змін навчання в онлайн-форматі.