назад
02.12.19

Система БПД разом з благодійним фондом «Право на захист» на сторожі прав переселенців

В рамках співпраці між БФ “Право на Захист” та системою безоплатної правової допомоги фахівці провели зустріч з обміну досвідом щодо питань допомоги внутрішньо переміщеним особам. Під час дискусії учасники мали змогу обмінятися досвідом роботи з питань, з якими найчастіше звертаються переселенці, розібрати кейси успішної допомоги та поділитися кращими практиками діяльності у цій сфері.

Учасниками зустрічі виступили керівник Львівського регіонального офісу БФ «Право на захист» Остап Тимчій, фахівці Тернопільського центру з надання БВПД, представники бюро правової допомоги та радниця з розвитку соціальної згуртованості в Тернопільській області БО БФ “Стабілізейшн Суппорт Сервісез” Яна Шкуратова.

В свою чергу Остап Тимчій розповів про нюанси, які виникають під час захисту права на виплату пенсії для внутрішньо переміщених осіб та спадкування недоотриманої пенсії. Яна Шкуратова підняла питання щодо особливостей та важливості отримання статусу дитини, яка постраждала в наслідок воєнних дій та збройних конфліктів та обговорила порядок його отримання.

Усі учасники отримали нові знання та досвід, що позитивно вплине на якість надання правової допомоги переселенцям.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовнозі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).