назад

Система БПД Рівненщини вітає з Днем адвокатури!

 19 грудня в Україні відзначають День адвокатури. Представники цієї правозахисної професії – одні з основних партнерів системи БПД, адже вони, як і юристи центрів та бюро, відстоюють права громадян, захищають їх у кримінальних процесах та представляють інтереси в судах. Тому, з нагоди професійного свята, у Регіональному центрі з надання БВПД у Рівненській області відбулись урочистості з адвокатською спільнотою краю.

Адвокат – не просто професія, а покликання! Захист прав громадян – справа напрочуд відповідальна та нелегка! Очільник Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк пишається тим, що з центром співпрацюють професіонали та висококваліфіковані фахівці. Адже, кожна виграна справа – це не просто одиниця до статистики – це людська доля, змінена на краще!

«З року в рік в нас збільшується кількість підписаних контрактів з адвокатами. Адвокатська спільнота – це наші надійні партнери, помічники та порадники. За нашими даними за 2022 рік маємо : 8 випадків винесення виправдувальних вироків або скасувань обвинувального вироку, 1 випадок закриття провадження за відсутністю складу злочину, 285 випадків звільнення від відбування покарання з випробувальним терміном та 318 випадків призначення мінімального строку (розміру) покарання. Це – показник фаховості та професійності наших адвокатів»,- зазначив директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк.

Загалом, починаючи з 2013 року, Регіональним центром було видано більше 16 тисяч  доручень адвокатам на здійснення захисту громадян. На сьогодні РЦ укладено за контрактом з РЦ співпрацює 150 адвокати, що надають безоплатну вторинну правову допомогу та отримують за свою працю кошти з держбюджету.

Окрім захисту, адвокати, які співпрацюють з місцевими центрами з надання БВПД, представляють інтереси осіб у судах, перед органами державної та виконавчої влади в цивільних та адміністративних справах.

«Допомога клієнтам, що потребують представництва інтересів в суді, – наша робота, яку ми робимо щодня. Статистика показує, що 85 % справ виграється на користь наших клієнтів і частина цього показника заслуга саме адвокатів», – зазначила директор Рівненського місцевого центру з надання БВПД Алла Негрей.

19 грудня – День адвокатури України – чудова нагода вкотре зустрітись, обговорити нагальні питання та подальшу співпрацю і, звісно, заслужено відзначити адвокатів. Тож, з  нагоди професійного свята та за сумлінну працю Василь Овдіюк нагородив Почесними грамотами та подяками  Рівненської обласної державної адміністрації, Рівненської обласної ради, Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги та Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області адвокатів, що співпрацюють з системою БПД Рівненщини та самовіддано працюють на захист прав і свобод громадян.